top of page
  • Whatsapp
  • Instagram
  • Black Facebook Icon

Terapi Çeşitleri



Duyu Bütünleme Terapisi; Duyu bütünleme, çevreden alınan uyaranların beyne ulaşıp işlemlenmesi ve uygun cevabın verilmesi ortaya konulması sürecini ifade eder. Uyaran doğru beyinde işlemlenirse çevreye olan uyumumuz artar. Bu nedenle duyu sistemimiz; günlük yaşam becerilerimiz, duygularımız, öğrenmemiz ve davranışlarımız için bir temel niteliğindedir.
Duyu bütünleme terapisinde, çocuğun problem yaşadığı aktivitelerin temelinde yer alan sekiz duyusal sistemler detaylıca değerlendirilir. Tespit edilen duyusal alanlara yönelik olarak çocuğa özgü bir program hazırlanır. Ayrıca ev programı ile de terapi süreci desteklenir. Terapi seansları çocukla birebir ilerlemektedir ve aile her seans sonunda bilgilendirilmektedir.
Duyu Sistemlerimiz; vestibüler, proprioseptif, interoseptif, görme, duyma, tatma, işitme ve dokunma duyularımız vardır.

Beslenme Terapisi; Yemek yeme problemleri, besin seçiciliği, çiğneme güçlükleri, katı gıdaya geçiş yapamama, taneli yemekleri tüketmeme, öğürme ve kusma, besinlerden kaçma, zorlu yemek deneyimler, oral motor beceri zayıflığı, ağızda yemek tutma, ekran ile yemek yeme, yeni besinleri reddetme gibi beslenme problemlerinde profesyonel destek sunmaktayız.
Beslenme problemlerinde kapsamlı bir değerlendirme ile çocuğun yaşadığı beslenme zorluğunun temelinde yer alan alanlar belirlenir ve bu alanlara yönelik uygun terapi yöntemleri planlanır.

Floortime terapisi; Çocuğun liderliğini izleyerek oyun oynamak, birlikte keyif almak, sıcak, güven içeren bir ilişki ile karşılıklı etkileşim kurmak; sosyal duygusal ve bilişsel gelişim için gereklidir. Pek çok araştırmacı beyin gelişimi için iki yönlü karşılıklı ilişkinin önemine değinir. Çocuk karşılıklı etkileşim içinde yetişkinin yardımı ile öğrenmeye başlar. Regülasyon, güven, empati gibi pek çok özellik yetişkin ile karşılıklı etkileşim yardımı ile sağlanır.
Gelişimsel özelliklere, bireysel farklılıklara göre, bireyler arasında ilişki kurulmasına dayanan model, klinisyenlerin, ailelerin ve uzmanların çocuğu daha iyi anlamaları ve gelişimini desteklemek için kullanabilecekleri bir yaklaşımdır. Alandaki uzmanların, Otizm Spektrum Bozukluğu ya da başka gelişim problemi olan çocuklar için detaylı değerlendirme yapabilmesini ve müdahale programları geliştirebilmesini sağlar.
Floortime terapisinde iletişim becerilerinin çocuğun iletişim dünyasına oyunla dahil olmak ve bu sayede göz teması kurma, konuşma ve oyun sürdürme gibi etkileşimsel becerileri deneyimleyerek kazandırmak hedeflenir.
 
 
 

Comments


WHATSAPP.png
young-children-with-autism-playing-together.jpg

Kurumumuzla ilgili güncel bilgiler ve duyurular için

mail listemize kayıt olun!

Teşekkürler!

© 2024 by Ümraniye Ergoterapi ve Danışmanlık Merkezi

bottom of page